bissarna

Direktlänk till inlägg 17 januari 2010

Ny Gästkrönikör

Av bissarna - 17 januari 2010 17:00

 
Då var det åter dags att presentera årets andra gästkrönikör. Denna gång kommer det inte handla om fotboll och kyla, utan istället om välmående, mat och dryck.

Dagens krönikör har lika stor erfarenhet från bankvärlden som från baren. Han är en fd lagkapten & har varit en central figur i både RIK och HBK backlinje. Envisa rykten gör gällande att just HBK är beredda att betala stora pengar för att han skall göra comeback i år. Men tills dess får han springa runt i div 6 och leka teknisk och kvick spelfördelare. Mina damer och herrar, bloggen är stolta att presentera dagens gästkröikör och tillika sommelier, Matthias "Matte P" Pettersson.


Under årets kallaste månader behöver vi äta varm mat av fyllig karaktär! Mat av fyllig karaktär kräver viner som spelar samma melodi. Grytor hör till hösten och vintern, så här kommer några tips hur du enkelt blir omtyckt av nära och kära under de kallaste vintermånaderna.


Boef Bourgignon (http://www.tasteline.com/recept/Boeuf_Bourgignon)


Till en Boef Bourgignon som är salt, fyllig och smakrik med tydligt örtiga inslag passar många
röda viner, se till att vinet är just fylligt, att det har en tydlig tanninstruktur och en bra syra. Helt enkelt mycket av det mesta så kommer alla att älska både kombinationen och dig. (Tips. Använd gärna viltkött för att få ännu mera djup och personlighet i maträtten)


Tips!


Château Bouscassé nr 2204, 119:-
Ett vin med mycket av det mesta.
Den något speciella tannatdruvan gör vinet alldeles bläcksvart och det mjukas upp till en mycket bra balans med hjälp av klassiska druvvariationer så som Cabernet sauvignon och Cabernet franc.


Ett annat val är


Brolio nr 2705, 115:-
Ett vin som inte är lika fylligt och kraftigt men som fortfarande klarar av grytans fyllighet är Brolio.
Här är det snarare syran från druvan Sangiovese som hjälper kombinationen att bli alldeles utmärkt.
Syrliga bjönbär med röda inslag en tydlig örtighet i bakgrunden äger vinet.


Mustig Fiskgryta (http://www.aftonbladet.se/matvin/mat-tina/tinasrecept/article1793752.ab)


En mustig fiskgryta med tydlig fräsch citrus karaktär och fisk av olika slag. Återigen behöver fylliga grytor någonting som matchar dem, fiskgrytan kommer alltid att bli lättare i stilen och kräver därför lättare viner, jämfört med köttgrytor.


Fetzer nr 16653, 89:-
En Chardonnay med balanserad karaktär av ek som gör vinet rundare och "snällare" till fiskgrytan men som fortfarande skänker maträtten en härlig fräsch kombination med sin naturligt höga syra. Syran skär perfekt genom en gryta med någon form av gräddbas och håller uppe rätten så att den
känns lätt.


Erdinger weissbier nr 11208, 22,40:-
Prova någonting nytt!! och drick en veteöl till just denna maträtt som är lätt i stilen med toner av citron
och hint av julkryddor. Kombinationen mellan mat och dryck kommer du aldrig att glömma. Öl är underskattat som måltidsdryck när det gäller att kombinera mat och dryck men med det digra utbud som systembolaget bjuder finns det många oförglömliga upplevelser att finna.


Prova gärna Nils Oscar Rökporter till en bit riktigt mörk choklad om du sedan innan uppskattar porter så kommer du älska denna kombination.


Lev väl
Matthias Pettersson
Sommelier och Måltidskreatör



Annars så finns det inte så mycket nytt att rapportera, eller gissa vem som lyckades med en cykelspark i nättakeket i lördags? (ett tips, det blev ett mindre skalv när han landade, samt att han har lyckats med samma sak på konstgräset tidigare).


Förresten, det cirkulerar ett rykte om att bissarna jobbar på att förstärka "all star laget" med en joker. Det florerar en hel del namn, Björn Anklew, Blomman, Shaaban, samt Marcus Allbäck. Kan bli intressant och se vart detta landar.


Inkrogen i bissarnablogg@hotmail.com gapar fortfarande tom, vilket får mig att undra om någon förutom min sambo och fd sambo (sotarn) läser detta :). Om det finns något tapper själ kvar, så får ni som sagt gärna maila förslag, ideer, krönikör och kritik.


Simma lugnt, må gott och glöm inte klä på er varmt


//MK

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bissarna - 7 oktober 2010 21:29

Vill först börja att tacka alla som har läste bloggen (så länge den var aktiv), samt till er som varit inne och ställt frågor (en ny funktion för mig) och kommenterat ! Sen vill jag även passa på att be om ursäkt för att jag inte hunnit med att skr...

Av bissarna - 6 augusti 2010 11:34

Jaha då var ångesten här till fullo... Sista j-vla dagen kvar på semestern, usch ! Har nyss målat klart det andra rummet (det jag spacklat, slipat, spacklat igen och så slipat..:) Ju längre in på semestern jag kom, ju mer tappa jag fart av någon lust...

Av bissarna - 1 augusti 2010 22:21

Ibland kan det vara skönt att åka buss:) Att åka hem från katrineholm med 3p i bagaget var en skön känsla, när dessutom Andres sover hela resan dit, samt hela resan hem, ja då är det riktigt skönt... Genom vinsten så släpper vi ingen lucka till ...

Av bissarna - 28 juli 2010 16:44

De här inläggen är alltid svårast att skriva... det finns en tomhet, frustation, men samtidigt måste man se sanningen i vitöga och inte komma med bortförklaringar ! Vi förlorade omstarten igår, vi gjorde det med 2-0. Det är en oerhörd stor besvi...

Av bissarna - 25 juli 2010 18:51

Tiden går, tiden går och "Vecka" tappar hår:), skämt å sido, tiden går och mk spacklar och slipar och hinner inte riktigt med att blogga! Detta blir en sammanfattning från senast till nu.... Och som mamma brukar säga, lika bra att vi tar det hel...

Ovido - Quiz & Flashcards