bissarna

Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Deltävling 4 - "ett brett register av skitlåtar"

Av bissarna - 27 februari 2010 14:32

Dags för deltävling 4a i "Zlatan land" och vår Schlagerexpert är givetvis på plats. Denna vecka skall han försöka att rätta till sin gloria som efter förra veckan hamnade rejält på sne, efter citatet "tack o hej timmoteij". Krtiken har varit svidande, men vår expert är van vid symptom som svider, så han har vidtagit åtgärder (citromax) och är tillbaka på allvar igen !


  


"Känner mig som återuppstånden från de döda, trodde aldrig att man kunde bli så dålig av att äta något så gott som ostron. Vill passa på att tacka Matte P för att han fick mig på banan igen, det den mannen inte vet om vin, champagne, gruyéreostar och gåslever är inte värt att veta, tack att du fick upp mig ur min sjuksäng och tack för en underbar kväll!


Nu är vi tillslut framme vid den sista deltävlingen och jag måste säga att årets bidrag inte riktigt har motsvarat mina förhoppningar. Har tidigare ifrågasatt juryn om hur deras urvalsprocess går till och varför det är mycket sämre standard i år. Nu i veckan fick jag svar på min kritik. Anledningen är att det ska vara en bred musik som passar de flesta musiksmaker. Problemet med det är bara att alla som ställer upp med något ”brett” kommer sist lördag efter lördag. Bättre att det är fler bra låtar i samma stil än att ställa upp med ”ett brett register” av skitlåtar.


Tydligen har den Svenska juryn ratat bidraget som vann hela tävlingen i Danmark i år, samma sak hände 2008. Bidraget Wolves of the sea vann Lettlands tävling, men ingen av de här låtarna var ens bland de 100 bästa i Sverige… INTE OK!


Hur som helst så har det har blivit en del överraskningar, trodde som ni vet inte på Timoteij förra veckan, men tydligen finns det alldeles för många lättmanipulerade småungar som kommer få en oväntad hög mobilräkning nästa månad.


Den här lördagen kommer vi i alla fall att få se årets vinnarbidrag. Redan i höstas när Christer Björkman äntligen lyckades övertala Peter Jöback att ställa upp har jag trott att han ska vinna.

Hans låt Hollow är en mäktig powerballad där han sjunger så bra att taket flyger iväg istället för att rasa ihop. Resten av startfältet bör inte nämnas i samma mening, men någonstans i bakgrunden tror jag NEO kan överraska. Här följer mina tankar om den här veckans bidrag.


Bidrag 1: Sibel med Stop

Den här gången ställer Sibel upp med något väldigt annorlunda mot hennes mäktiga ballad That is where i go från 2008. Känns som att hon hämtat versmusiken från ett 15 år gammalt dataspel. Hon får till en lite mer discopop klang i refrängen men eftersom låten heter stop så är det precis det jag vill göra. Precis som flera andra av årets deltagare har hon en bakgrund i idol och jag tror säkert hon har fans kvar sen dess och därför har hon en plats i andra chansen.


Bidrag 2: Py Bäckman med Magisk Stjärna

Det finns ett uttryck som heter ”radioansikte”. Man är inte snygg nog för tv rutan men är ändå bra på att underhålla. Precis så är Py Bäckman, för att dölja det kommer hon att göra sitt bästa för att likna Ozzy Osbourne, fast med John Lennons glasögon. Vilket känns väldigt kostigt då Ozzy inte heller är någon skönhet. Fast det säger kanske en del om hur Py ser ut. Hon borde hålla sig till att bara skriva låtar, vilket få gör bättre. Eller vad sägs om att ha både Stad i ljus och Gabriellas sång på sitt CV. Hon kommer att framföra en mysig god natt sång om sin prins vilket inte kommer räcka hela vägen.


Bidrag 3: NEO med Human Frontier

Här har jag veckans skräll. Riktigt bra dansant upptempo låt i falsett a´la MIKA stil. Hoppas och tror på den här samtidigt som jag undrar om han är släkt med Salem Al Fakir eller om han bara har snott hans hår. Han har till skillnad från många andra rookies levererat ett riktigt bra och övertygande framträdande på varje rep under veckan. Som jag redan har skrivit i inledningen tror jag att den här låten tar andra platsen bakom Jöback.


Bidrag 4: Lovestoned med Thursdays

Nu kommer en väldigt intetsägande låt, om torsdagar. Vet inte riktigt vad dem vill ha fram för budskap här. Det är en trallvänlig melodi i refrängen, men det är inget som kommer ta dem vidare ikväll. Under veckan har dem också haft en del problem med ljudet vilket inte stärker mitt intryck. Däremot är lite kul kuriosa att den mörka killen Robert har vunnit en mjölkhävartävling i norrland och en öltävling i Tyskland.

Här räcker tyvärr inte dom kunskaperna långt, förutom på efterfesten.


Bidrag 5: Anna Bergendahl med This Is My Life

Nu kanske man ska passa sig för vad man skriver. Antar att hela Nyköping sitter och håller sina tummar och tår för Anna ikväll. Hon kommer inleda med att försvinna bakom sin gitarr, precis som på sin idol audition för att sedan släppa den och fortsätta med sin lite hesa djupa röst som gjorde att juryn och hela landet drömde sig bort så fort hon öppnade munnen.

Jag är däremot ingen av hennes större anhängare och tror inte att hennes låt kommer räcka till.


Bidrag 6: Pernilla Wahlgren med Jag vill Om Du Vågar

Nu kommer årets största schlagerlåt, vilket borde vara precis det som jag tycker om. Men det är något som stör mig, kan vara att jag tycker Pernilla gjort sitt i schlagerfestivalen, kan vara att det är för mycket schlager och att det nästan blir lite patentiskt, eller kan det vara att jag undrar vad fan har hon att vinna på att ställs upp igen.

Men alla mina funderingar släpper när jag ser hennes backstagepass, på alla andras står det namn och därunder artist, men på Pernillas står det namn och Milf. Fruktansvärt roligt och det visar direkt vilken inställning hon har till det här. Jag kan inte annat än gilla det och så länge halva hennes släkt ringer och röstar har hon ett ben i andra chansen.


Bidrag 7: Noll Disciplin med Idiot

Nu känns det verkligen som om Martin Svensson som sjöng yeah yeah wow wow för ett par år sen har genomgått en Dolly kloning gånger fyra. Vilket inte är en komplimang eftersom han har av Bert Karlsson blivit utsett till det största skämtet inom artistbranchen.

Deras beskrivning av låten är: En punkig upptempolåt. Vet inte riktigt om dem har lyckats med det den här gången. Dem kommer få det svårt att ta sig vidare ikväll.


Bidrag 8: Peter Jöback med Hollow

Att man ska behöva vänta till sista låten i hela tävlingen innan man hör den bästa.

Men den som väntar på något gott, väntar i det här fallet aldrig för länge. Det kommer att bli en lasershow likt Charlotte Perrelli gjorde för två år sen. Precis innan kören kommer in i låten hör man Peters hjärtslag vilket ger en riktigt cool övergångseffekt. Som sagt så är det här min favorit för året och hoppas verkligen att han lyckas i Eurovision.


Här är mitt tips för kvällen: (odds från unibet på plats 1-2)

  1. Peter Jöback (1,45)
  2. NEO (1,60)
  3. Pernilla Wahlgren (2,75)
  4. Sibel (3,50)
  5. Anna Bergendahl (4,50)
  6. Py Bäckman (50,00)
  7. Lovestoned (2,00)
  8. Noll Disciplin (15,00)

Till nästa lördag

Lev väl och njut av musiken

Simon Ulvenhag


Själv har jag varit iväg och kört ett hårt benpass med Jonte och Perra P... Skön start på dagen och känner mig skönt seg i kroppen. Jaha dags för lördagens spelförslag. Tänkte berätta lite om hur jag själv spelar. Jag har en pott på en viss summa, sen sätter jag en vissa procentsats av denna pott (vilket jag skriver efter spelen så ni ser) på de spel jag rekomenderar. Ni får själva avgöra om ni vill sätta ihop kombinationer av de spelar jag rekomenderar, jag spelar själv mest singlar, försöker gneta ihop ett större pott :)


Lördagensspelförslag (allt från unibet)

Monaco - US Boulogne Asian handicap -1  = 1,78  Insats 5%

Cantania - Bari  = 1a 2,05 insats 5%

Kosice - Petrzalka  (slovakiskaligan) = 1a 1,58 insats 10%

Stenhousemuir - East Fife (skottland) = 2a 2,65 insats 3%

Flensburg - Dussledorf (handboll tyskland) = u56,5mål 1,85 insats 2%


Som sagt, kombierna och spela hur ni vill, detta är mina spelförslag till lördagen, ju säkrare jag tycker matchen är, ju mer procent spelar jag !  Som sagt, hoppas spelformen är på uppåtväg, men den som lever får se !


//MK


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bissarna - 7 oktober 2010 21:29

Vill först börja att tacka alla som har läste bloggen (så länge den var aktiv), samt till er som varit inne och ställt frågor (en ny funktion för mig) och kommenterat ! Sen vill jag även passa på att be om ursäkt för att jag inte hunnit med att skr...

Av bissarna - 6 augusti 2010 11:34

Jaha då var ångesten här till fullo... Sista j-vla dagen kvar på semestern, usch ! Har nyss målat klart det andra rummet (det jag spacklat, slipat, spacklat igen och så slipat..:) Ju längre in på semestern jag kom, ju mer tappa jag fart av någon lust...

Av bissarna - 1 augusti 2010 22:21

Ibland kan det vara skönt att åka buss:) Att åka hem från katrineholm med 3p i bagaget var en skön känsla, när dessutom Andres sover hela resan dit, samt hela resan hem, ja då är det riktigt skönt... Genom vinsten så släpper vi ingen lucka till ...

Av bissarna - 28 juli 2010 16:44

De här inläggen är alltid svårast att skriva... det finns en tomhet, frustation, men samtidigt måste man se sanningen i vitöga och inte komma med bortförklaringar ! Vi förlorade omstarten igår, vi gjorde det med 2-0. Det är en oerhörd stor besvi...

Av bissarna - 25 juli 2010 18:51

Tiden går, tiden går och "Vecka" tappar hår:), skämt å sido, tiden går och mk spacklar och slipar och hinner inte riktigt med att blogga! Detta blir en sammanfattning från senast till nu.... Och som mamma brukar säga, lika bra att vi tar det hel...

Ovido - Quiz & Flashcards